Foto: F64
Ceturtdien, 8. aprīlī, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti lēma no amata atbrīvot Rīgas domes Īpašuma departamenta direktori Aiju Rimicāni. Lēmums vēl jāizskata domes sēdē.

Rimicāne amata pienākumus turpinās pildīt līdz 22. aprīlim.

Departamentā tiks iecelts direktora pienākumu izpildītājs un Pilsētas Īpašuma komiteja kopā ar domes Personāla nodaļu lems par termiņiem, kritērijiem un vērtēšanas komisijas sastāvu, lai izsludinātu atklātu konkursu uz departamenta direktora amatu.

Lēmums par Rimicānes atbrīvošanu no amata balstīts uz viņas iesniegumu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Rimicāne amatā iecelta 2017. gadā. Iepriekš viņa strādāja kā Rīgas domes Īpašuma atsavināšanas pārvaldes vadītāja.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole revīzijā Rīgas domes Īpašuma departamentā konstatējusi vairāk nekā 10 gadus nenovērstus trūkumus un nepilnības pašvaldības īpašumu pārvaldīšanā un apsaimniekošanā.

Kā norāda VK, dzīvojamā fonda attīstīšana ārpus pašvaldības administratīvās teritorijas esot veikta šauras sabiedrības grupas interesēs un radījusi situāciju, ka iedzīvotāju ienākuma nodokli saņem citu novadu pašvaldības atbilstoši iedzīvotāju deklarētajai dzīvesvietai.

Tādējādi pašvaldība kopš 2015. gada nav ieguvusi budžeta ieņēmumus vismaz 1,4 miljonus eiro.

Pašvaldība neveic mērķtiecīgu visu būvju un būvju elementu tehniskā stāvokļa apzināšanu. Revīzijā konstatēts, ka ugunsdrošības sistēma nav izbūvēta vai tā ir novecojusi un neatbilst normatīvo aktu prasībām vismaz 30 pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs.

Ik gadu dažādiem šo īpašumu pārvaldības procesiem departaments izlieto vismaz 30 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!