Foto: AP/Scanpix
Amerikas latviešu apvienība (ALA) izplatījusi aicinājumu saviem biedriem un atbalstītājiem sazināties ar saviem pārstāvjiem ASV Kongresā un prasīt iestāties par sankciju pret Krieviju pagarināšanu.

Mediju telpā ir izskanējusi informācija, ka ASV administrācija varētu atcelt Krievijai noteiktās sankcijas, taču ALA uzskata, ka sankciju pagarināšanai jānotiek līdz pilnīgai Minskas vienošanās izpildei, lai pārtrauktu asinsizliešanu Ukrainā.

Vienlaikus ALA turpina aicināt savus biedrus uzrunāt ASV kongresmeņus, lai mudinātu tos pievienoties Baltijas atbalsta grupai ASV Kongresā.

Jau vēstīts, ka ASV senatoru grupa, kas pārstāv abas partijas, trešdien nākusi klajā ar likumprojektu, kas paredz, ka prezidentam Donaldam Trampam pret Krieviju vērsto sankciju mīkstināšanai būs nepieciešama Kongresa piekrišana.

Krievijas sankciju pārskatīšanas likums ir kārtējā epizode arvien karstākajās debatēs par Trampa pausto vēlmi uzlabot attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Likumprojekta atbalstītāji ir nobažījušies, ka jaunais Baltā nama saimnieks varētu atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas bez Maskavas apņemšanās attiekties no savas agresīvās ārpolitikas.

Senators Lindsijs Greiems, kas pārstāv republikāņus, norādīja, ka Krievija nav izdarījusi neko tādu, par ko tā varētu tikt atalgota ar sankciju mīkstināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!