Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) kandidēs uz partijas "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētāja amatu, atklāja politiķis.

Ameriks pastāstīja, ka kandidēs uz partijas valdes priekšsēdētāja vēlēšanām, kuras notiks 1.oktobrī, kad paredzēts partijas kongress. Viņš minēja, ka kongresā tiks pārvēlēta arī valde, tādēļ, iespējams, ka oktobrī gaidāmais forums nesīs izmaiņas partijas vadībā.

Ameriks skaidroja, ka par precīzu kongresa darba kārtību un vadlīnijām saistībā ar 2017.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām vēl ir pāragri runāt, jo kongress notiks pēc četriem mēnešiem, taču viņš neslēpa, ka kongresa laikā partijas locekļi atskatīsies uz paveikto un mēģinās izdarīt secinājumus par iepriekšējo darba ciklu. Ameriks uzsvēra, ka tiks analizēti neatrisinātie jautājumi un domāts par to, kā ar esošajiem resursiem veicināt darba kvalitāti. Ameriks aptuveni ieskicēja problemātisko jautājumu loku, par ko tiks runāts kongresā, nosaucot jautājumus, kas saistīti ar transporta kustību Rīgā, ielu remontiem un sociālās sfēras problēmām.

Ameriks teica, ka GKR ir otra lielākā frakcija Rīgas domē, ar frakcijas 16 deputātu mandātiem, iepaliekot vien aiz otras koalīcijas partijas "Saskaņa" frakcijas 20 deputātu mandātiem. Ameriks skaidroja, ka atbilstoši ieņemtajai pozīcijai ir apmierināts partijas vietu un darbību Rīgas domē. Tāpat politiķis atkārtoti atzīmēja, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās GKR un "Saskaņa" veidos vienu sarakstu.

Ameriks pastāstīja, ka pēc bijušā partijas "Vienotība" biedra Kārļa Strēļa pāriešanas GKR rindās interesi par darbību partijā ir izrādījuši vēl vairāki citi opozīcijas partiju locekļi. GKR rindās šobrīd ir aptuveni 500 biedru, tādēļ partijai nav nepieciešams aicināt vai "pārvilināt" citu politisko spēku pārstāvjus, bet, ja kāds pats izrāda interesi un vēlas pievienoties partijai, GKR atbalsta šādu soli, tomēr "pievienošanās GKR ir atkarīga tikai no pašiem opozīcijas deputātiem", piebilda Ameriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!