Foto: LETA

Rīgas vicemērs un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR), komentējot pirmdien gaidāmo brīvostas valdes sēdi par ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atbrīvošanu no amata, atzina, ka Loginovs nav neaizvietojams, taču vispirms būtu jāsagaida prokuratūras atzinums par Valsts kontroles atklātajiem pārkāpumiem ostā, kas kļuva par iemeslu Loginova atlaišanas pieprasījumam.

Intervijā Latvijas Radio pirmdien no rīta Ameriks norādīja, ka pēc prokuratūras atzinuma būs vai nu jāmaina ne tikai Loginovs, bet arī viss Brīvostas juridiskais dienests, "vai nu Valsts kontrolei būs jāmeklē jauni juristi".

Ameriks Latvijas radio atzina, ka Loginovs nav neaizvietojams, taču vairākkārt uzsvēra, ka pirms lēmuma par viņa atbrīvošanu no amata "ir būtiski saņemt juridisku un tiesisku atzinumu no prokuratūras". Ameriks situāciju salīdzināja ar autovadītāja un ceļu policista strīdu par noteikumu pārkāpumu – policists saka, ka jūs pārkāpāt, bet jūs sakāt, ka nē. Ameriks norādīja, ka šādās situācijās svarīgi saskaņā ar noteikto kārtību noskaidrot, vai ir bijis pārkāpums.

Viņš arī atgādināja, ka Valsts kontroles atzinumu par nelietderīgu līdzekļu tērēšanu Brīvostā apstrīdējuši seši no astoņiem Brīvostas valdes locekļiem – četri pašvaldības un divi valsts pārstāvji.

"Ņemot vērā Rīgas Brīvostas nozīmi, svarīgi sagaidīt prokuratūras atzinumu," skaidroja Ameriks.

Jau ziņots, ka pēc Rīgas brīvostas valdes locekļa Ērika Škapara (V) iniciatīvas pirmdien ir sasaukta valdes sēde, kurā skatīs ostas pārvaldnieka atbilstība amatam. Valdības pārstāvji Rīgas brīvostas valdē jau ir informējuši, ka balsos par Loginova atbrīvošanu.

Valsts kontrole publiskotajā revīzijā konstatējusi, ka Rīgas brīvosta normatīvo aktu pārkāpumu, neatbilstošas un nesaimnieciskas rīcības rezultātā radījusi zaudējumus vai nepamatoti rīkojusies ar finanšu līdzekļiem kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!