Foto: F64

Likvidējamajai LPP/LC tiesas lēmums atmaksāt valsts budžetā vairāk nekā pusmiljonu latu jāapmierina ar visu tās rīcībā esošo mantu, taču prasīt biedru atbildību šajā gadījumā nevar, piektdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā ”Labrīt, Latvija!” sacīja kādreizējais LPP/LC viens no līderiem Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

”Es uzskatu, ka viss, kas [LPP/LC] ir, ir jāatdod valstij un par to jālemj partijas likvidatoram. Pārējais, kas saistīts ar šīs partijas vairāk nekā 4000 biedru atbildību, viņi nevar par šo finansiāli atbildēt. Tā nekad nav noticis,” klāstīja Ameriks, komentējot neseno tiesas lēmumu, ar kuru partijai valsts kasē jāmaksā 528 870 latu.

Kādreizējais LPP/LC politiķis Ainārs Šlesers ir gan jau izteicies, ka likvidējamajai partijai LPP/LC pusmiljona latu nav.

Viņš uzsvēra, ka neilgi pēc LPP/LC kongresa par darbības izbeigšanu dibinātā partija ”Gods kalpot Rīgai” nav LPP/LC saistību pārņēmēja un GKR rindās tikai trešdaļa biedru esot bijušie LPP/LC aktīvisti.

Jau vēstīts, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts noraidījis likvidētās partijas LPP/LC kasācijas pieteikumu pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), līdz ar to partijai par nelikumīgu līdzekļu izlietošanu Valsts kasē būs jāatmaksā vairāk nekā pusmiljons latu.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

KNAB 2008.gadā secināja, ka partija LPP/LC ir 9.Saeimas vēlēšanās piedalījušās un patlaban darbību izbeigušās Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas Ceļa" vēlēšanu apvienības saistību un tiesību pārņēmēja.

Partijai tika uzdots atmaksāt pārsniegtos pieļaujamos priekšvēlēšanu izdevumus 422 226 latu apmērā un pretlikumīgi saņemtos dāvinājumus jeb ziedojumus kopsummā par 106 643 latiem. Tie Valsts kasē bija jāatmaksā līdz 2008.gada 13.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!