Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) noraida Rīgas domes "Jaunā laika" frakcijas izplatīto viedokli, ka "Rīgas Kanālmalas izgaismošana notiks uz izglītības projektu rēķina", ka "finansējums pilsētas izskaistināšanai tiek slēpts" un ka dome "turpina ciniski un vieglprātīgi izšķērdēt pašvaldības līdzekļus", informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Delfi" jau rakstīja, ka trešdien tika paziņots konkursa žūrijas komisijas lēmums, ka Rīgas kanāla izgaismošanas projektu izstrādās pilnsabiedrība "Eiromoduls" par gandrīz vienu miljonu latu.

Kā paskaidroja Ameriks, Kanālmalas izgaismošana paredzēta "Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietojuma programmā 2008. gadam", kas ir apstiprinātā Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta sastāvdaļa.

"Kolēģiem no "Jaunā laika" vajadzētu rūpīgāk iepazīties ar domes pamatdokumentiem, kur melns uz balta rakstīts: "Rezerve uzsākto projektu izmaksu iespējamam sadārdzinājumam un projekta "Rīgas centra parka izgaismošana" uzsākšana - paredzētais budžets 1 494 263, pasūtītājs - Īpašuma departaments"", sacīja Ameriks.

"Īpašuma departaments administrē privatizācijas fonda līdzekļus dažādu sociālo, kultūras un izglītības projektu īstenošanai, un Rīgas centra sakopšana nekādi nekonkurē ar citu objektu izbūvi vai renovāciju, turklāt uzsākto projektu īpašs sadārdzinājums nav paredzams. Savukārt Rīgas kanāls ar tā parkiem, Bastejkalnu, Brīvības pieminekli, Operas namu, Drāmas teātri ir pilsētas seja. Vai tiešām "Jaunā laika" pārstāvji nevēlas, lai Latvijas galvaspilsēta valsts proklamēšanas svētkos ar savu krāšņumu priecētu gan rīdziniekus, gan viesus? Un šis krāšņums taču nav vienai reizei, tas ir ieguldījums uz daudziem gadiem! Ciniski un vieglprātīgi, manuprāt, būtu ignorēt šos svētkus un neinvestēt Rīgas kā drošas un skaistas pilsētas nākotnē."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!