Foto: LETA

Partijas "Vienotība" vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par Rīgas būvdarbos iesaistītu uzņēmumu ziedojumu partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR) ir veids, kā sev pievērst uzmanību priekšvēlēšanu laikā, uzskata GKR vadītājs Andris Ameriks.

Amerika padomnieks Mareks Gailītis sacīja, ka GKR vadītājs situācijā nesaskata interešu konfliktu, jo iepriekš nav notikušas nekādas sarunas ne ar vienu no ziedotājiem par to, lai viņi ziedo naudu.

Savukārt Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes vēršanos pie KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka, aicinot izvērtēt iespējamo Rīgas domes amatpersonu interešu konfliktu un paaugstinātos korupcijas riskus, Ameriks dēvē par vienu no priekšvēlēšanu veidiem, kā partija cenšas sev pievērst uzmanību.

Pēc politiķa vārdiem, partijai "Vienotība" šobrīd ir tik zems atbalsts sabiedrībā, ka viņi meklē dažādus veidus, lai priekšvēlēšanu laikā sev pievērstu uzmanību.

Jau ziņots, ka Ēlerte ir nosūtījusi vēstuli Streļčenokam, kurā aicina izvērtēt iespējamo Rīgas domes amatpersonu interešu konfliktu un paaugstinātos korupcijas riskus. Viņa atsaucas uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par ziedojumiem Amerika vadītajai partijai GKR no uzņēmuma pārstāvjiem, kas iesaistīti Rīgas pilsētas ielu remontdarbos.

"Vienotības" deputāti norāda, ka publiski pieejamā informācija liecina, ka GKR ziedotāja Darja Mamedova ir amatpersona AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze" un SIA "CP Construction", kuras dalībnieku vidū ir arī AS "Ceļu pārvalde". "Ceļu pārvalde" ir ieguvusi tiesības un veic Rīgas pilsētas ielu būvniecību un remontdarbus.

Kā norāda Ēlerte, ņemot vērā Rīgas slikto pārvaldību un finanšu plūsmu necaurskatāmību, publiskajā telpā paustā informācija par iespējamajiem Amerika vadītās partijas ieguvumiem no pārraktās Rīgas izklausās ticama un ir jāpārbauda.

"Vienotības" deputāti norāda, ka pagājušā gada nogalē GKR saņēma 18 000 eiro ziedojumu no Mihaila Uļmana, kurš ir "Mono" holdinga lielākais īpašnieks un viens no lielākajiem privāto zemju īpašniekiem Latvijā. 2012.gadā "Mono" grupas dalībnieku rokās nonāca viena no lielākajām Latvijas ceļu būves kompānijām AS "A.C.B.", kura patlaban remontē Brīvības ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!