Par Latvijas Pirmās partijas (LPP) jaunizveidotās vienotās Rīgas nodaļas priekšsēdētāju ievēlēts Rīgas domes deputāts, bijušais Latvijas Demokrātiskās partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks.
Skaidrodams LPP vienotas Rīgas nodaļas nepieciešamību, LPP priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Baštiks piesauca līdzību ar cietokšņa aplenkšanu viduslaikos, kad mūri tika drupināti, kolektīvi šūpojot pamatīgu ozolkoka bluķi un lejot uz cietokšņa aizstāvju galvām degošu darvu.

Mācītājs un Saeimas deputāts konferences ievadā lūdzās Dieva svētību LPP vadoņiem, kurus viņš salīdzināja ar "pasaules gaismu un zemes sāli Latvijas sabiedrībai".

Savukārt LPP valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers uzsvēra, ka "LPP ir profesionāļu partija, kas zina, kas jādara Rīgā". Šlesers aicināja veicināt tūrisma attīstību Rīgā un tuvākajos četros gados galvaspilsētā uzcelt vismaz 50 viesnīcas. Šlesers arī solīja, ka, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, tiks izmantoti visi LPP kā pie varas esošas partijas resursi, lai pārliecinātu vēlētājus, ka "LPP tur vēlētājiem dotos solījumus".

Gan Šlesers, gan Baštiks konferences dalībniekiem detalizēti izklāstīja LPP ministru labos darbus - māmiņu algu iedibināšanu, bāreņu adopcijas veicināšanu, uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes samazināšanu, gaidāmos lētos avioreisus, ārzemju investīciju piesaisti, sabiedrības integrāciju, spriedzes mazināšanu skolās.

Ameriks LPP labo darbu uzskaitījumam pievienoja arī pašvaldību dzīvojamo namu celtniecību Rīgā, Dienvidu tilta projektēšanu, pilsētas attīstības plāna izstrādāšanu. Vienlaikus Ameriks kritizēja LPP, kura neprotot savus labos darbus darīt zināmus vēlētājiem.

Klajā nācis Viktora Daugmaļa rediģētais "Latvijas Pirmās Partijas Biļetens", kas turpmāk pa pastu tiks piegādāts katram LPP biedram, kuriem konferencē tika piekodināts LPP labos darbus tālāk darīt zināmus radiem, draugiem, paziņām, bet galvenais - draudžu locekļiem. "Ja katrs no mums spēs pārliecināt vēl desmit cilvēkus balsot par LPP, mūsu iekļūšana Rīgas domē nebūs problēma," teica Ameriks.

Konferencē tika ievēlēta arī LPP Rīgas nodaļas valde 21 cilvēka sastāvā, kurai līdz šā gada 19.decembrim jāizstrādā partijas Rīgas pašvaldības vēlēšanu īsā programma un jāsastāda deputātu kandidātu saraksts.

"Latvijas faktu" veiktā aptauja liecina, ka šā gada septembrī Saeimas vēlēšanās par LPP balsotu 3,1% vēlētāju. Pēc Amerika vārdiem, tik zems LPP reitings liecina, ka Latvijas sabiedrībā joprojām ir daudz cilvēku, kas alkst pēc "stingras rokas", savukārt LPP vēlētājiem piedāvājot paļaušanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!