Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns, kurš ir galvenais liecinieks tā dēvētajā Jūrmalgeitas prāvā, pārliecināts, ka apsūdzētā Leonīda Lasmaņa pazušana ir iepriekš plānota. Sarunā ar portālu "Delfi" Ančāns sacīja, ka par Lasmaņa pazušanu iepriekš, iespējams, zinājuši daudzi lietā iesaistītie.
Piektdien runājot par Jūrmalgeitas lietas apstākļiem, Ančāns atkārtoti pauda pārliecību, ka procesā uz apsūdzēto sola būtu jāsēž arī satiksmes ministra Aināram Šleseram un Tautas partijas dibinātājam Andrim Šķēlem. "Šobrīd uz apsūdzēto sola sēž tikai pastnieki," uzsvēra Ančāns.

Viņš gan pieļāva, ka procesa iztiesāšanas brīdī, ja atklāsies kādi būtiski fakti, liecinieki var "pārsēsties uz apsūdzēto sola." Ančāns gan atzina, ka neko vairāk kā jau sabiedrībai zināms, nevar atklāt.

Jau ziņots, ka Zemgales apgabaltiesa vairākkārt ir atlikusi Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas krimināllietu. Lietas izskatīšanu vairākkārt nav izdevies uzsākt, jo lietā apsūdzētais Leonīds Lasmanis nav ieradies uz tiesu.

Šobrīd ir izsludināta Lasmaņa meklēšana. Neoficiāla informācija liecina, ka Lasmanis ir devies uz Krieviju.

Gadījumā, ja apstiprināsies informācija, ka Lasmanis neatrodas Latvijā, prokurore Velta Zaļūksne tiesai lūdza tā dēvētās Jūrmalgeitas krimināllietu sadalīt divos procesos – Lasmaņa lietu skatīt atsevišķi un tiesvedību sākt pret partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātiem Gvido Hariju Volbrugu, auto tirgoni Germanu Milušu un bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki.

Jau ziņots, ka kriminālvajāšana lietā sākta pret četrām personām - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātiem Lasmani un Gvido Hariju Volbrugu, bijušo automašīnu BMW tirgotāju Germanu Milušu un bijušu Jūrmalas mēru Juri Hlevicki (LPP). Viņiem uzrādīta apsūdzība par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Saskaņā ar apsūdzību kukulis dots Ančānam, lai viņš mēra vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Krimināllieta par kukuļdošanu ierosināta 2005.gada 18.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!