"Latvijas Ceļa" deputāts Kārlis Leiškalns uzskata, ka koalīcijas partiju pārstāvjiem ir personiskas pretenzijas pret premjeru Andri Šķēli un kā nākamo piemērotāko kandidatūru valdības vadītaja amatam nosaucis Kristiānu Lībani.
Teorētiski pieļaujot iespēju, ka "Latvijas Ceļš" un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK nobalsotu pret Šķēles vadīto valdību, Leiškalns "Latvijas Ceļa" frakcijas priekšsēdētāju minēja kā samērā drošu nākamo kandidatūru.

"Es domāju, šī šobrīd ir pati izsvērtākā, mierīgākā un politiski pieņemākā kandidatūra "Latvijas Ceļam"," teica Leiškalns.

Viņš atzīmēja, ka tā ir tikai ļoti subjektīva viņa versija un viņš nekādā gadījumā neatbalsta tagadējās valdības krišanu. Spriedums par valdības krišanu esot tikai teorētisks un tagadējā koalīcija neapšaubāmi ir labākā iespējamā. Lai LC frakcija šādi nobalsotu, vispirms būtu jāpieņem lēmums partijas konferencē.

Tomēr Leiškalns neredzot citu tik "izlīdzinošu" kandidatūru kā Lībane.

"Viena pieredze ar sievieti ļauj šai sabiedrībai izvēlēties otru pieredzi ar sievieti, kas ir ļoti pieredzējusi politikas menedžmentā un vadīt valdību ir politisks menedžments," sacīja deputāts.

Viņš arī pauda, ka, pieņemot sādu iespēju, Lībane varētu palīdzēt saglabāt tagadējo koalīciju, neskatoties uz personāliju nomaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!