Andris Ameriks par svarīgāko darbu Rīgas mēra amatā uzskata milzīgā birokrātiskā aparāta samazināšanu un cīņu ar pašvaldības ierēdņu augstprātību un patvaļu. Ar to A.Ameriks kā uzņēmējs pats esot saskāries daudzkārt, tāpēc viņš ir pārliecināts, ka tas ir nopietns šķērslis uzņēmējdarbības attīstībai Rīgā.
“Ierēdņu ir ārkārtīgi daudz, turklāt viņu attieksme pret cilvēku bieži vien ir pilnīgi ačgārna - it kā ierēdnis būtu galvenais, bet cilvēki, kas pie viņa vēršas, viņam ir apgrūtinājums,” skaidro A.Ameriks.

Uzņēmēja tvēriens jūtams arī A.Amerika teiktajā par svarīgāko domes turpmākajā darbā - politiķis uzskata, ka nopietns darbs jāvelta pašvaldības līdzekļu palielināšanai, lai vairāk līdzekļu varētu atļauties pedagogu un mediķu algām, kultūrai, izglītībai, sociālajai aprūpei. “Citādi tāda pārdale vien sanāk - lai vienam pieliktu, otram jāņem nost,” uzskata A.Ameriks, norādot, ka izvirzītā mērķa īstenošanai nepieciešama uzņēmējdarbības attīstīšana un jaunu darbavietu radīšana.

Vērtējot līdzšinējo Rīgas pašvaldības darbu, LDP pārstāvis atzina, ka par vienu no muļķīgākajiem lēmumiem uzskata Kosmonautikas gatves pārdēvēšanu par Džohara Dudajeva gatvi. “Tas ir viens no piemēriem, kad politiķi iejaucas vidē, kas uz mums pilnīgi neattiecas,” uzskata A.Ameriks.

Runājot par Rīgai aktuālu jautājumu risināšanu, A.Ameriks pauda pilnīgu atbalstu Vecrīgas atbrīvošanai no autotransporta. Pēc viņa domām, to varētu atrisināt, no plkst.9 līdz 18 vecpilsētā aizliedzot jebkāda veida transporta iebraukšanu, izņemot operatīvo. Savukārt pārējais transports varētu izmantot ap Rīgas vēsturisko centru izbūvētās autostāvvietas, tajā skaitā tās, kuras savu vietu radušas Rīgas parkos. Šādu praksi gan A.Ameriks neatbalsta, tomēr atzīst, ka jautājums par autostāvvietām ir jārisina steidzami, jo automašīnu skaits pilsētā tikai palielināsies. Pēc A.Amerika domām, problēma ir daudz plašāka un vienlaikus jārisina arī transporta kustības organizācija pilsētas centrā un pilsētā kopumā.

Par citu problēmu - Okupācijas muzeja likteni –, A.Ameriks pauda, ka Okupācijas muzejam jāatrodas ēkā, kur tas ir pašreiz, jo šī ēka ir sava laika piemineklis. Pēc viņa domām, vēlme nojaukt muzeja ēku ir “nesenās vēstures sindroms”, kad katra vara centās iznīcināt iepriekšējās pieminekļus. Runājot par cita sava laika pieminekļa - Rātsnama - atjaunošanu, A.Ameriks apšaubīja šī pasākuma lietderību. “Staigājam kedās, saplaisājušās biksēs, bet tērējam miljonus, lai uzceltu vienu ēku,” skeptiski atzina LDP kandidāts Rīgas mēra amatam. Dzimis 1961. gada 5. martā Jūrmalā.
Beidzis Latvijas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti.
Pašlaik: atklātā sabiedriskā fonda "Sadarbība" priekšsēdētājs.
Latvijas Demokrātiskās partijas priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!