Savienība "Latvijas Ceļš" (LC) Rīgas domē ir gatava darboties arī opozīcijā, iknedēļas intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja Ministru prezidents un LC priekšsēdētājs Andris Bērziņš.
"Mēs uz šo brīdi respektējam vēlētāju izdarīto izvēli, mēs gaidām priekšlikumus, ja tādi būs. Nu, ja tādi nebūs, mēs esam ar mieru arī pasēdēt opozīcijā," pauda Bērziņš.

Pēc viņa teiktā, pašlaik, lai nopietni darbotos domē, nepietiek ar 14, 13 vai 11 vietām un ir nepieciešams meklēt sabiedrotos. Bērziņš uzsvēra, ka darbam domē nepieciešams vismaz 30 balsis. Tāpat viņš norādīja, ka LC vienīgās konsultācijas par iespējamo koalīciju Rīgas domē ir bijušas ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kurās izskanējis aicinājums pašreizējai valdības koalīcijai "turēties kopā" arī Rīgas domē. Bērziņš arī sacīja, ka šādā gadījumā LC varētu atbalstīt Andri Ārgali mērā amatā.

Premjerministrs arī teica, ka tuvākajā nākotnē LC analizēs šo vēlēšanas neveiksmju iemeslus un sāks gatavoties nākamajām vēlēšanām. "Mēs gribam paši priekš sevis tikt kaut kādā kārtībā," klāstīja Bērziņš, norādot, ka diezin vai šīs analīzes rezultāts tiks publiskots.

Tikmēr sociāldemokrātu būvēta koalīcija, iespējams, var rēķināties ar vēl piecām balsīm: ceturtdien bloku izveidoja četras citas mazās partijas - Latvijas Demokrātiskā, Darba, Krievu partijas un Latvijas Zemnieku savienība, kas kā iespējamos sadarbības partnerus minējušas sociāldemokrātus.

Savukārt šodien, iespējams tiks izveidots bloks, kura nosaukums varētu būt "Apvienība par labklājību "Kristīgā un zaļā Rīga"", un kuram domē būtu sešas balsis. Tas notiks, ja Zaļās partijas, Labklājības partijas, Jaunās kristīgās partijas un Kristīgi demokrātiskās savienības domes apstiprinās dalību blokā un piekritīs izstrādātajam sadarbības līguma projektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!