Finanšu ministrijas piedāvātās izmaiņas nodokļu politikā nav taisnīgas, pirmdien, 16. augustā, piedaloties Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas studiju centra un Rīgas Ekonomikas augstskolas pētījuma prezentācijā, atzina politikās apvienības "Par Labu Latviju!" valdes loceklis Andris Šķēle.

"Finanšu ministrijas piedāvājums ir neprofesionāls, nodokļu slogs vēl vairāk skars tieši mazāk turīgos iedzīvotājus, turklāt samazina ieņēmumus valsts budžetā vidēji par 120 līdz 150 miljoniem latu. Rodas izjūta, ka dokuments izstrādāts, lai kārtējo reizi ierēdnieciski atrakstītos autoritāram vadītājam, kas uz reālo dzīvo skatās fragmentāri," norādīja Andris Šķēle.

Pētījuma dati parāda, ka Finanšu ministrijas piedāvātās izmaiņas nodokļu politikā ir regresīvas, tādejādi nodokļu slogs vēl vairāk skars tieši mazāk turīgos Latvijas iedzīvotājus.

Kā iespējamu risinājumu pētnieki atzina samazināto pievienotās vērības nodokļa likmi (PVN) pārtikai. Politiskās apvienības "Par Labu Latviju!" valdes loceklis Andris Šķēle skaidroja, ka apvienība iestāsies par PVN samazināto likmju saglabāšanu, kā arī rosinās samazināto likmi piemērot pienam un maizei. "Šobrīd tikai dažās Eiropas Savienības valstīs nav samazinātās PVN likmes pārtikai, piemēram, Latvijā, Igaunijā un Dānijā," skaidroja Šķēle.

Kā būtisku uzdevumu apvienība "Par Labu Latviju!" uzskata ēnu ekonomikas samazināšanu. Andris Šķēle norādīja, ka Latvijā jābūt zemākajiem nodokļiem Eiropas Savienība, bet tos jāmaksā 100% visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!