Foto: DELFI

Mobilās lietotnes "Covid19verify" apstiprināšana "Google Play Store" joprojām ir procesā. Tas ir saistīts ar "Google" precizējošiem jautājumiem par mobilās lietotnes privātuma politikas aprakstu, portāls "Delfi" uzzināja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Dienesta pārstāve Evija Štālberga atzina, ka šobrīd nav iespējams paredzēt, kad lietotne kļūs pieejama "Android" lietotājiem.

Taču NVD pārstāve aicināja līdz lietotnes publicēšanas brīdim "Android" viedierīču lietotājus digitālo sertifikātu pārbaudei izmantot tīmekļvietnes "www.covid19sertifikats.lv" funkcionalitāti "Verificēt sertifikātus".

Viņa uzsvēra, ka, atšķirībā no sertifikātu pārbaudes tīmekļvietnē, mobilās lietotnes priekšrocība ir sertifikātu QR kodu skenēšana bez aktīva interneta pieslēguma.

Vietnes "StatCounter" apkopotā informācija liecina, ka Latvijā 72,16% no viedierīču lietotājiem izmanto tieši "Google" radīto "Android" operētājsistēmu, savukārt vien 27,06% lieto "Apple" izstrādāto "iOS".

Jau ziņots, ka no 1. jūnija Latvijā ir uzsākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana. Savus digitālos Covid-19 sertifikātus iedzīvotāji var izveidot tīmekļvietnē "covid19sertifikats.lv", pieslēdzoties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem.

Savukārt no 15. jūnijā "Apple" ierīcēs jau pieejama "Covid19verify" lietotne.

Vairāk informācijas par digitālo Covid-19 sertifikātu iedzīvotāji var noskaidrot tīmekļvietnes sadaļā "Jautājumi un atbildes" vai zvanot uz informatīvo tālruni 8989.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!