Foto: DELFI

Diennakts laikā, kopš mobilā lietotne "Covid19Verify" pieejama arī "Android" viedierīču lietotājiem, šī aplikācija ir lejupielādēta vairāk nekā 5000 reižu, portālam "Delfi" ziņoja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Šobrīd lietotne "Covid19Verify" ir populārākā "Google Play Store" pieejamā lietotne Latvijā. To ir iespējams lejupielādēt šeit.

NVD atgādina, ka mobilā lietotne ir paredzēta digitālo Covid-19 sertifikātu pārbaužu veikšanai jeb QR kodu skenēšanai. To var izmantot kultūras un citu pasākumu organizatori, pakalpojumu sniedzēji un citi uzņēmumi, iestādes, kurām ir nepieciešamība pārbaudīt uzrādīto digitālo Covid-19 sertifikātu derīgumu.

"Delfi" jau rakstīja, ka ka no 1. jūnija Latvijā ir uzsākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana. Savus digitālos Covid-19 sertifikātus iedzīvotāji var izveidot tīmekļvietnē "covid19sertifikats.lv", pieslēdzoties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem.

Jānorāda, ka šī lietotne jau no 15. jūnija bija pieejama "Apple" ierīču lietotājiem.

Jau ziņots, ka no 1. jūlija Eiropas Savienībā digitālais sertifikāts atvieglos arī ceļošanu, sīkāk par to var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!