Foto: Publicitātes foto

Ilggadējā žurnāliste un bijusī TV3 Ziņu dienesta producente Anita Brauna, kura pērnā gada nogalē pārtrauca darba attiecības ar šo telekanālu, turpmāk strādās Latvijas Radio, kur vadīs jaunveidoto Pētnieciskās žurnālistikas nodaļu, "Delfi" uzzināja Latvijas Radio.

Martā Latvijas Radio 1 programmai pievienosies jauns raidījums par aktuālajiem ekonomiskajiem procesiem pasaulē un Latvijā "Pievienotā vērtība", kā arī pētnieciskās žurnālistikas raidījums, kuru gatavos jaunā Pētnieciskās žurnālistikas nodaļa Anitas Braunas vadībā, vēsta radio.

"Pagājušajā gadā izcīnītais papildu finansējums sabiedriskajiem medijiem ir ļāvis radio veidot Pētnieciskās žurnālistikas nodaļu, kas ir izšķiroši svarīgi mediju nozares attīstībai, jo īpaši ievērojot pēdēja laika norises komerctelevīzijās. Pētnieciskās un analītiskās žurnālistikas stiprināšana ir viens no Latvijas Radio stratēģiskajiem mērķiem, lai piedāvātu sabiedrībai kvalitatīvu saturu un paplašinātu analītisko raidījumu piedāvājumu Latvijas mediju telpā," uzsver Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Arī Latvijas Radio 1 direktore Inese Matjušonoka apstiprina, ka "pētniecība un analītika neapšaubāmi ir Latvijas vadošā informatīvi analītiskā kanāla prioritāte un mēs esam mērķtiecīgi gājuši uz šī satura papildināšanu un stiprināšanu. Domāju, ka tas ir ieguvums mūsu klausītājiem un lietotajiem visās platformās."

Pētnieciskās žurnālistikas nodaļa darbosies kā starpkanālu koordinācijas platforma, iesaistot Latvijas Radio kanālu žurnālistu resursus un nostiprinot sistemātisku pieeju pētniecības plānošanai, apmācībai un starptautiskās sadarbības pasākumiem. Jau tuvāko mēnešu laikā Latvijas Radio 1 saturā plānots jauns iknedēļas pētnieciskais raidījums analītiska dokumentāla audio stāsta formātā par sabiedriski nozīmīgiem tematiem.

"Augstu vērtēju Latvijas Radio un priecājos, ka varēšu pievienoties tā komandai. Latvijas Radio sevi ir pierādījis kā neatkarīgs un kvalitatīvs sabiedriskais medijs, kura loma uzticama žurnālistikas satura veidošanā mūsdienu mainīgajā mediju vidē kļūst aizvien lielāka. Radio ir lieli mērķi pētnieciskās žurnālistikas jomā, un es no savas puses esmu apņēmusies darīt visu, kas manos spēkos, lai tos īstenotu," atzīst Brauna, kura darbu Latvijas Radio uzsāks 2. martā. Pētniecības komandā strādās arī raidījuma redaktore Baiba Runce.

Brauna žurnālistikā darbojas vairāk nekā 25 gadus, tostarp bijusi laikraksta "Diena" galvenā redaktore, strādājusi Latvijas Televīzijā un TV3 kā ziņu producente. 2013. gadā saņēmusi Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balvu analītiskās žurnālistikas kategorijā. Latvijas Universitātē ieguvusi bakalaura grādu komunikācijas zinātne un maģistra grādu politikas zinātnē, brīvi pārvalda latviešu, krievu un angļu valodas.

No 2. marta katru pirmdienu pulksten 12.30 Latvijas Radio 1 ēterā būs dzirdams arī jauns raidījums par ekonomiku "Pievienotā vērtība". Raidījumā tiks skaidrots un analizēts, kā Latvijas un pasaules notikumi ekonomikā ietekmē Latvijas iedzīvotājus, vairojot sabiedrības zināšanas par ekonomikas procesiem personīgo finanšu pārvaldībā. Raidījumu veido Latvijas Radio Ziņu dienesta programmu vadītājs Jānis Ramāns sadarbībā ar Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta producenti Rudīti Spakovsku, gatavojot gan aktuālās ekonomikas ziņas, gan intervijas ar nozares ekspertiem, prognozējot nākotnes scenārijus un veicot eksperimentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!