Foto: Shutterstock

Pirmās jaunā gada dienas nelāgi iesākušās divu Anniņmuižas ielas daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem. 31. decembra vakarā plīsis abu namu ūdensvads, tomēr "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) tā remontu uzsākuši veikt vien 4. janvārī. Papildus lēnajam remontam iedzīvotāji ir neapmierināti arī ar uzņēmuma komunikāciju avārijas situācijā, savukārt RNP pārstāvis Krišs Leiškalns norāda, ka informācijas izvietošanas iespējas svētku dienās ir ierobežotas.

"31. decembrī ap pulksten 21 ar vīru pamanījām, ka piemājas zaļajā zonā ir plīsis ūdensvads – zemē ir izspiedies izvirzījums, no kura strauji tek aukstais ūdens. Sazvanījām RNP Avārijas dienestu, kurš pēc apmēram 30 minūtēm atbrauca un apsekoja vietu. Tomēr ūdens turpināja plūst vēl vienu dienu," situāciju raksturo notikuma aculieciniece.

Viņa skaidro, ka ūdens padevi abām ēkām – Anniņmuižas ielā 2 un 4 – pārtrauca 2. janvārī, neuzstādot nekādus paziņojumus par avāriju vai ūdens noslēgšanu. Arī par ūdens piegādēm, lai iedzīvotājiem nebūtu jāpaliek pavisam bez ūdens, namu iedzīvotāji varēja uzzināt vien no vietējā veikala pārdevējas – nekādu oficiālu paziņojumu par to neesot bijis.

Kā norāda Leiškalns, RNP Avārijas brigāde, apsekojot situāciju, secināja, ka bojājums nav liels un tam nav būtiska ietekme uz ūdensapgādi, tāpēc, lai svētku dienās abas mājas nepaliktu bez ūdens, konsultējoties ar "Rīgas ūdens" darbiniekiem, tika pieņemts lēmums ūdens atslēgšanu neveikt.

"Diemžēl nākamo dienu laikā bojājums progresēja, tāpēc SIA "Rīgas ūdens" darbinieki noslēdza ūdens padevi 2. janvārī. Pēc ūdens apgādes atslēgšanas bija iespējams apzināt ūdensvada bojājumu apjomu un plānot remontdarbus," skaidro Leiškalns.

Līdz ar ūdensvada bojājumu, RNP dzīvojamo māju iedzīvotājiem nodrošināja ūdens piegādi ar cisternu, lai būtu pieejams ūdens ikdienas patēriņam. Informācijas izvietošanas iespējas svētku dienās ir ierobežotas, norāda RNP pārstāvis.

"Kas attiecas uz iedzīvotājiem, kuri atrodas pašizolācijā vai karantīnā, šādos gadījumos aicinām kooperēties ar kaimiņiem, jo papildus cilvēku norīkošana ūdens iznēsāšanai veidotu būtiskas papildus izmaksas, sadārdzinot apsaimniekošanas izmaksas," viņš turpina.

Ņemot vērā, ka objektā ir sazarots ūdensvads ar diviem ievadiem, pirmdienas rītā tika veikta neliela ūdensvada pārbūve, lai varētu nodrošināt vismaz pagaidu ūdensapgādi abām mājām. Pagaidām tas tiek nodrošināts no viena ūdens ievada kamēr tiek labots otrs, tāpēc ir iespējami īslaicīgi ūdensapgādes traucējumi vai duļķošanās, brīdina Leiškalns.

Reizē viņš norāda, ka par šajā ūdensvada avārijā noplūdušo ūdeni dzīvokļu īpašniekiem nebūs atsevišķi jāpiemaksā, jo bojājumu vieta ir ārpus uzskaites zonas.

Ēkās Anniņmuižas ielā 2 un 4 kopā ir 190 dzīvokļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!