Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šā gada 24. martā Ņujorkā ANO Ģenerālā asambleja (ĢA) ārkārtas speciālā sesijā pieņēma rezolūciju “Agresijas pret Ukrainu humanitārās sekas”, kurā atkārtoti pieprasa nekavējoties pārtraukt militārās aktivitātes Ukrainā un izvest Krievijas karaspēku no Ukrainas teritorijas, portāls “Delfi” uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ar šo rezolūciju tiek pausts pārliecinošs ANO dalībvalstu vairākuma nosodījums Krievijas agresijai pret Ukrainu.

Rezolūcijā norādīts, ka Krievijas karadarbība Ukrainā – brutālie gaisa uzlidojumi, apdzīvoto vietu aplenkumi, uzbrukumi civiliedzīvotājiem, tostarp žurnālistiem, civilo un kultūras objektu iznīcināšana, vietējo amatpersonu nolaupīšana, kā arī uzbrukumi diplomātiskajām pārstāvniecībām – izraisījušas graujošas humanitārās sekas, kādas Eiropā nav piedzīvotas kopš Otrā pasaules kara.

Rezolūcijā tiek pausts stingrs atbalsts Ukrainas suverenitātei, neatkarībai, vienotībai un teritoriālajai nedalāmībai tās starptautiski atzītajās robežās.

Balsojumā rezolūciju atbalstīja 140 valstis. Krievija, Baltkrievija un trīs valstis balsoja pret, savukārt 38 valstis atturējās, bet 10 nepiedalījās balsojumā.

ĀM informēja, ka Latvija stingri nosoda Krievijas agresiju un tās īstenoto brutālo uzbrukumu Ukrainai, kuru atbalsta Baltkrievijas režīms.

Latvija pieprasa nekavējoties pārtraukt Krievijas īstenotās militārās darbības, izvest visus Krievijas militāros spēkus no Ukrainas un sniegt nepieciešamo palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!