ANO ziņotājs rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un cita veida diskriminācijas izskaušanas jautājumos Dudū Djēne, ceturtdien tiekoties ar premjeru Aigaru Kalvīti (TP), pozitīvi novērtējis Latvijas paveikto rasu diskriminācijas izskaušanas jomā.
likumdošana atbilst visiem starptautiskajiem standartiem un Latvija ir ratificējusi daudz ļoti svarīgus starptautiskos līgumus rasu diskriminācijas izskaušanas jomā, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikšanās laikā Kalvītis stāstījis par Latvijas vēsturisko pieredzi, minot piemērus, ka Latvija jau vēsturiski ir bijis multikulturāls centrs. Kalvītis raksturoja etnisko kopienu iespējas iegūt izglītību savā dzimtajā valodā un izpausties kultūras jomā. Premjers informēja ANO ziņotāju par valsts politiku šajos jautājumos un atbilstošo programmu finansējumu.

Kalvītis arī uzsvēris, ka Latvijā dzīvojošās dažādās minoritātes apvieno līdzīgi mērķi un vērtības, tāpēc nerodas konfliktsituācijas multikulturālā integrācijas procesa gaitā.

Savukārt Djēne paudis gandarījumu par situāciju Latvijā rasu diskriminācijas, ksenofobijas un cita veida diskriminācijas izskaušanas jautājumos un atzinīgi novērtējis Kavīša politisko gribu un centienus. ANO amatpersona Latvijā izteica vēlmi vēl iepazīties ar izglītības, kultūras, tiesisko vidi un naturalizācijas procesiem, tikties ar vairākiem ministriem un arī ar etnisko kopienu pārstāvjiem.

Pirms Latvijas viesis apmeklēja Lietuvu un pēc brīvdienām dosies uz Igauniju. Pēc visu trīs Baltijas valstu apmeklējuma ANO ziņotājs sagatavos ziņojumu un rekomendācijas par situāciju Baltijas valstīs rasu diskriminācijas izskaušanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!