Foto: PantherMedia/Scanpix

Valdības otrdien Rīgas brīvostas valdes locekles amatā ieceltā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Inga Antāne vērsusies Zvērinātu advokātu padomē (ZAP) ar lūgumu apturēt advokātes pilnvaras, pastāstīja Antāne.

Saskaņā ar likumu ZAP var apturēt zvērināta advokāta darbību uz laiku, kamēr viņš ir tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestādes, atvasinātas publiskas personas, citas valsts iestādes vai valsts un pašvaldības kapitālsabiedrības dienestā, vai uz mācību vai ilgstošas slimības laiku, kā arī pēc advokāta pamatota lūguma citos gadījumos.

Antāne teica, ka padome par viņas iesniegumu varētu izlemt vai nu nākamnedēļ,
21.februārī, paredzētajā sēdē, vai arī ātrāk, padomes locekļus aptaujājot rakstveidā.

Jaunieceltā Rīgas brīvostas valdes locekle, kura kopš 2008.gada sākuma strādājusi par zvērinātu advokāti zvērinātu advokātu birojā "Triniti", kas pārstāvēja Vācijas uzņēmumu "Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft" ("Möbius") brīvostas pārvaldes rīkotajā daudzu miljonu iepirkuma konkursā par infrastruktūras attīstību Krievu salā, atkārtoti norādīja, ka ar šo lietu strādājis viņas kolēģis birojā un viņai ar to nav nekādas saistības.

Jau ziņots, ka "Möbius" šajā konkursā palika otrajā vietā, lai gan tā piedāvājums bija par 13 miljoniem latu lētāks nekā uzvarējušajai būvniecības magnāta Gunta Rāvja pārstāvētajai pilnsabiedrībai "BMGS S". "Möbius" piedāvājuma cena šajā iepirkuma konkursā bija aptuveni 76 miljoni latu, bet "BMGS S" - gandrīz 89 miljoni latu. "Möbius" iesniedza sūdzību par konkursa rezultātiem, un pērn decembrī Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedza ostai slēgt līgumu ar "BMGS S", bet šā gada sākumā Rīgas brīvostas pārvalde atkal atzina "BMGS S" par uzvarētāju.

Arī šo brīvostas lēmumu "Möbius" ir apstrīdējis IUB.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) nesaskata interešu konfliktu apstāklī, ka viņa virzītā un Viestura Silenieka (ZZS) vietā Rīgas brīvostas valdē ieceltā Antāne praktizējusi birojā "Triniti". Arī viņš norādījis, ka šajā birojā katrs advokāts strādājis ar savām lietām un ar šo klientu Antāne nav bijusi saistīta.

Valdība Silenieka vietā Antāni iecēla bez diskusijām un jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!