Foto: LETA

Reformu partijas Rīgas mēra kandidāte Inga Antāne neviennozīmīgi vērtēja vairāku politiķu izteikumus, ka labējām partijām par sliktu esot nospēlējusi sadrumstalotība, kas sašķeļot latviešu elektorātu Rīgā.

"Šāds viedoklis pastāv, taču paskatieties uz Nacionālo apvienību (NA), kuras rezultāti ir necerēti augsti. Tas norāda, ka latviešu partijas var sasniegt labāku rezultātu neesot vienā koalīcijā," komentēja Antāne.

Ietekmējošs faktors rezultātiem Rīgā bijis arī laika trūkums, "ja mums būtu bijis vairāk laika, piemēram, politiskām debatēm televīzijā, tad iespējams rezultāts būtu labāks, un mēs Rīgā pat varētu pārvarēt 5% barjeru". "Tāpat svarīgi, ka netiku uz vienām no debatēm Latvijas Televīzijā, tas noteikti atstāja iespaidu uz vēlēšanu rezultātu," stāstīja Antāne.

Reformu partijas mēra kandidāte gan uzskata, ka kopumā rezultāts Latvijā esot ļoti labs, "tik jaunai partijai kandidēt tik daudzās pašvaldībās un uzrādīt tik labu rezultātu ir sasniegums, īpaši būtu jāizceļ veiksmīgie rezultāti Ventspils un Liepājas pašvaldībās".

"Tāpat Antāne uzsvēra lielo politiskās pieredzes guvumu, kas nācis līdz dalību vēlēšanās, tas esot viens no partijas lielākajiem ieguvumiem šajās vēlēšanās," pauda Antāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!