Foto: LETA

Valdība otrdien, 6.maijā, bez diskusijām atbalstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Romāna Naudiņa (NA) priekšlikumu atbrīvot no Rīgas brīvostas valdes locekļa amata Ingu Antāni.

Antāne, kura ir Reformu partijas biedre, Rīgas brīvostas valdē tika iecelta laikā, kad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), kuru viņa pārstāvēja Rīgas brīvostas valdē, vadīja Edmunds Sprūdžs.

Lēmumprojekta anotācijā Antānes atlaišana pamatota ar to, ka VARAM darbam Rīgas brīvostas valdē plāno izvirzīt citu pārstāvi, taču pagājušajā nedēļā, kad atklātībā nonāca ziņas par Antānes nodokļu parādu, vides ministrs Naudiņš publiski paziņoja, ka tieši nenokārtotās nodokļu saistības būs par pamatu viņas atsaukšanai no ienesīgā darba Rīgas brīvostas valdē.

Portāls "Pietiek.com" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Antānei ir aptuveni 17 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds, kuru Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvalde nolēmusi piedzīt no algas, kuru politiķe saņem Rīgas brīvostas valdē. Tās locekļu atalgojums ir aptuveni 3,8 tūkstoši eiro mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!