Foto: DELFI

Biedrība "Antiglobālisti" Rīgas domē pieteikusi mītiņu sestdien, 13.jūnijā, Doma laukumā, lai protestētu pret Eiropas Savienības (ES) plāniem izvietot Latvijā citās ES valstīs nonākušos bēgļus, portālu "Delfi" informē biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Protests plānots no pulksten 11:00 līdz 14:00.

"Biedrība aicina visus, kuri ir pret šo bēgļu nonākšanu Latvijā, nākt uz šo pasākumu un to atbalstīt. Kas cits nosargās Latviju no šīs masveida imigrācijas, ja ne mēs paši?" norāda Orols.

Kā norāda pati biedrība, ""Antiglobālisti" Latvijā ir neatkarīga domājošu cilvēku apvienība, kas radusies šajā konkrētajā laikā – kā loģisks un dabīgs pretspēks negatīvajām globalizācijas izpausmēm mūsu zemē. Šī apvienība ir neatkarīga no jebkuriem ārējiem sponsoriem un ideoloģijām."

Vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) nesen publicētajā priekšlikums paredz, ka Latvijai jau drīzumā būtu jāuzņem 737 bēgļi

EK plāns paredz, ka bēgļu pārvietošanu vajadzētu pabeigt līdz 2016.gadam. Ziņojumā arī minēts, ka Lielbritānija, Īrija un Dānija pašas varēs izvēlēties, vai tās bēgļus vēlas uzņemt.

Lai EK priekšlikumu apstiprinātu, ES Padomē būs nepieciešams kvalificētais balsu vairākums, kam nepieciešami vismaz 55 % dalībvalstu "jā" vārdi, un, kas pārstāv vismaz 65 % no ES iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!