Foto: LETA

Sestdien, 18.aprīlī notikušajā biedrības "Antiglobālisti" un partijas
"Suverenitāte" valdes sapulcē, kā kandidāts Valsts prezidenta amatam tika izvirzīts abu organizāciju valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Andris Orols portālam "Delfi" norādījis, ka "pēdējās divdesmitgades laikā visi Latvijas Valsts prezidenti ir bijuši eirooptimistiski un kosmopolitiski noskaņoti, kuri kopā ar tos ievēlējušajiem politiķiem gadu no gada ir vājinājuši Latvijas neatkarību un suverenitāti, līdz ar to pārkāpjot sevis dotos zvērestus, kuri uzliek par pienākumu stiprināt Valsts suverenitāti un sekmēt iedzīvotāju labklājību".

"Līdzšinējie prezidenti kopā ar tos ievēlējušajiem politiķiem ir rīkojušies pilnīgi pretēji – ir radījuši tādus dzīves apstākļus (veikuši genocīdu), ka simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju ir bijuši spiesti atstāt šo zemi un doties svešumā ne tikai labākas dzīves meklējumos, bet vienkārši lai izdzīvotu," stāsta izvirzītais kandidāts.

Tāpat Andris Orols norādīja, ka viņaprāt nākamajam Valsts prezidentam vajadzētu būt  ar eiroskeptiskiem un antiglobāliem pasaules uzskatiem. Kandidāts uzskata, ka tieši šādi nacionāli patriotiski noskaņoti cilvēki, nevis kosmopolīti un internacionālisti, ir par savu valstu maksimālu neatkarību no citām valstīm un pārnacionālām struktūrām.

Viņa pirmie soļi Valsts prezidenta amatā būtu iniciatīvas par nacionālās valūtas atjaunošanu, tādas Valsts komercbankas izveidi, kurā glabātos visi pensiju fondi, valsts uzņēmumu, pašvaldību, skolu un medicīnas iestāžu nauda. Dienas kārtībā būtu privātbanku, kā arī tiesu izpildītāju darbības ierobežošana, protekcionisms, ražošanas attīstība un ar to saistīto darba vietu veidošana un bezdarba likvidēšana. 

Orols norāda, ka "ja visas šīs darbības, kuras būtu orientētas uz vispārēju Latvijas iedzīvotāju labklājības celšanu nonāktu pretrunā ar Eiropas Savienības regulām, tad es, kā Valsts prezidents, darītu visu iespējamo, lai Latvija izstātos no šādas valstu savienības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!