Foto: DELFI
Trešdien ap pulksten 18.30 pēc stundu ilgām uzrunām noslēdzās "Antiglobālistu" protesta akcija pie jaunās "Parex bankas" ēkas.

Foto galerija

Akcijas noslēgumā "Antiglobālistu" pārstāvji paziņoja, ka ir sagatavojuši vēstuli augstākajām valsts institūcijām, kuru jau rīt plāno iesniegt.

Akcija noritēja miermīlīgi, vairāki protestētāji sūdzējās par aukstajiem laika apstākļiem.

Kā iepriekš novēroja portāls "Delfi", ap pulksten 17.30 Republikas laukumā pie "Parex" bankas ēkas pulcējas aptuveni 20 protestētāji jeb "antoglobālisti", kurus uzmanīja skaitliski lielāka policistu grupa.

Uzraudzība bija tik stingra, ka pat, lai iekļūtu laukumā ir nepieciešams iziet policijas kontroli. Paši protestētāji pagaidām nekādas īpašas aktivitātes neizrāda, piemēram, izkliedzot saukļus.

Pēcāk notikuma vietā ieradās apvidus auto, kas protestētājiem atveda plakātus. Protesta akcijā bija prezentēta jauna kustība "antoglobalists.lv". Kustība pauda, ka Latvijas ekonomikas krīzē vainojama banku krīze, savukārt atsevišķos plakātos bija ebrejus aizskaroši uzsaukumi.

Arī Vecrīgā viss ir klusi un mierīgi.

"Antoglobālisti" ir vienīgie, kas 13. janvāra grautiņu gadadienā ir pieteikuši protesta akciju. Policija jau iepriekš iespējamajiem protestiem bija gatavojusies un trešdienas pēcpusdienā Saeimas un Rīgas Pils apkaimē ieradās vairāki desmiti, tostarp speciālos aizsargtērpos ģērbušies, policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!