Dažu desmitu senu spēkratu, no kuriem ekskluzīvākais ir 20.gadu "Rolls - Royce", brauciens "Melngalvju rallijs" no Vācijas piektdienas pēcpusdienā ar kavēšanos tomēr šķērsojis Latvijas robežu, lai vakarā ierastos Rīgā un sarīkotu antīko mašīnu svētkus Rātslaukumā.
Viens no pasākuma rīkotājiem Andrejs Beļinskis stāstīja, ka gados vecie kungi no Vācijas vairāk nekā 1000 kilometru veikuši veiksmīgi un uz Latvijas robežas viņus sagaidījuši antīko spēkratu cienītāji un vienkārši unikālo skatu interesenti.

23 antīkie spēkrati un piecas pavadošās automašīnas no Vācijas, 10 kluba "Hermejs" motocikli, Latvijas antīkie automobiļi - kopskaitā ap 35 automašīnām vakarā iestūrēs Rīgas centrā pie Melngalvju nama. Tostarp daudzi Saldus iedzīvotāji pulcējušies pilsētas laukumā, lai pēcpusdienā vērotu senos spēkratus un sveiktu to braucējus.

Sestdienas vakarā notiks svinīgais rallija noslēguma pasākums Melngalvju namā. Savukārt 26.maijā paredzēts rallija dalībnieku un Latvijas Antīko automobiļu kluba biedru parādes brauciens no viesnīcas "Reval Hotel Latvia" uz Biķernieku komplekso sporta bāzi (S.Eizenšteina ielā 2), kurā notiks regularitātes brauciens. Pēc tam rallija dalībnieki iepazīsies ar Rīgas Motormuzeju, bet senie automobiļi bez maksas būs apskatāmi muzeja stāvlaukumā.

Galvenie rallija atbalstītāji ir Vācijas Auto veterānu klubs ("Deutscher Automobil Veteranen Club" - DAVC), kā arī Hanzas pilsētu Lībekas un Rīgas pilsētu domes. Pasākuma simbols ir Melngalvju nams. Melngalvju brālība un Melngalvju nams izsenis ir kalpojis tirdzniecības un kultūras kontaktu veicināšanai starp Vāciju, Krieviju un Baltijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!