Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdienas rītā kāds garāmgājējs uz Saeimas deputātam Imantam Parādniekam (NA) piederošā bērnudārza žoga pamanījis antisemītisku uzrakstu, par ko ziņojis policijai un medijiem.

Bērnudārzā "Pūcīte" portālam "Delfi" apstiprināja to, ka šāds uzraksts pēkšņi parādījies uz pirmsskolas iestādes sētas. Tās vadītāja Līga Tauriņa gan par šādu faktu uzzinājusi, kad agri otrdienas rītā par to interesējusies policija. Bērnudārza pārstāve norādīja, ka uzraksts bijis vien "kartona gabaliņš", kas pielīmēts pie žoga, turklāt "līme vēl bija svaiga – nebija pat sacietējusi".

Pirmsskolas iestādē šo notikumu vērtēja kā kārtējo provokāciju, jo "interese par mūsu bērnudārzu vienmēr ir pirms 9.maija".

Zīmīgi, ka par šo faktu paziņojumu izplatījis arī "Apvienības pret nacismu" priekšsēdētājs Jānis Kuzins. Viņš norāda, ka vērsīsies Drošības policijā un apgalvo, ka šis nav pirmais nacisma propagandas gadījums šajā bērnu dārzā.

Portālam "Delfi" Kuzins pieļāva provokācijas iespējamību, tomēr uzsvēra, ka vērsīsies DP, jo neatkarīgi no tā, vai antisemītiskās zīmes līmētāji ir latvieši vai krievi, par to esot jāatbild.

Pats Parādnieks gan par notikušo ir lakonisks un mikroblogošanas vietnē "Twittter" to komentējis, sakot: "Kremļa šakāļi siro..."

Aculiecinieka medijiem nosūtītajos foto redzams, ka zem bērnudārza adreses pielīmēta zīme ar uzrakstu "Judenfrei" (no vācu valodas "No ebrejiem brīvs").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!