Foto: LETA
Antonijas ielas posmu, uz kura atrodas Krievijas vēstniecība, Rīgas dome pārdēvēs par Ukrainas neatkarības ielu, vienojušās Rīgas domes koalīcijas partijas.

Šāds lēmums pieņemts, lai paustu atbalstu Ukrainas suverenitātei, teritorijas nedalāmībai un virzībai uz Eiropas integrāciju, kā arī izteiktu visstingrāko atbalstu Ukrainas tautas varonīgajai cīņai, pretojoties Krievijas Federācijas īstenotajam iebrukumam.

Pārdēvēt plānots Antonijas ielu posmā no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai.

Šādu lēmumprojektu plānots sagatavot un tuvākajā laikā virzīt apstiprināšanai Rīgas domes sēdē.

Līdzīgu soli jau spērusi Lietuvas galvaspilsēta Viļņa, pārsaucot ielu, uz kuras atrodas Krievijas vēstniecība, par Ukrainas varoņu ielu.

Vairāki Rīgas domes deputāti līdz šim bija izteikušies par ielas pārsaukšanu. To vidū bija arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), kurš intervijā LTV norādīja, ka ielu pārdēvēšana ir juridiski visgrūtākais process. Pēc viņa sacītā, daudz vienkāršāk ir atrast laukumu, kam vēl nav nosaukuma, un pārdēvēt Kijevas vai kādā citā vārdā.

Citi deputāti, piemēram, Mārtiņš Kossovičs (PP) vietnē "Twitter", atbildot uz jautājumu, sacīja, ka attiecīgā ielas posma pārdēvēšana notiks, savukārt deputāts Kaspars Spunde (JV) aptaujas formātā bija piedāvājis četrus dažādus pārsauktā ielas posma variantus, tostarp Ukrainas varoņu iela un Borisa Ņemcova iela.

Kā ziņots, līdz šim Rīgas dome spērusi vairākus soļus nolūkā atbalstīt Ukrainu. Pagājušajā nedēļā tā piešķīra 500 000 eiro Ukrainas atbalstam, organizēja koncertu iepretim Krievijas vēstniecībai, izlika Ukrainas karogus pie dažādām pašvaldības ēkām, kā arī sāka organizēt palīdzības sniegšanas iespējas patvēruma meklētājiem, kuri Latvijā ierodas, bēgot no kara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!