Foto: LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) iekšlietu ministra kandidātu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) varētu piedāvāt līdz nākamās nedēļas sākumam, pieļāva AP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece, partijas Kustība "Par!" ("Par!") valdes locekle Vita Anda Tērauda.

Politiķe skaidroja, ka līdz šim ne AP valdē, ne frakcijā nav notikusi spriešana par iespējamiem pretendentiem. Drīzumā gaidāma partiju apvienības līmeņa sanāksme, taču politiķe nedomā, ka jau šo ceturtdien varētu Kariņam izvērtēšanai piedāvāt savu kandidātu. Reizē politiskais spēks nevilcināsies ar pretendenta izraudzīšanos, uzsvēra Tērauda.

Vaicāta, vai kandidāts tiks virzīts no "Par!", vai partijas "Latvijas attīstībai" (LA) rindām, AP frakcijas vadītāja vietniece pauda, ka arī par to vēl nav spriests. "Par!" iekšēji spriedīs, kādus savus kandidātus piedāvāt apspriešanai kopīgi AP, un Tērauda pieļauj, ka arī LA uz kopīgajām sarunām nenāks "tukšām rokām".

Politiķe skaidroja, ka pretendenta izraudzīšanās ministra amatam būs apvienības kopīgs lēmums, tāpat AP arī kopīgi raugās, lai visas to veidojošās partijas būtu adekvāti pārstāvētas.

Vaicāta par to, vai koalīcijā turpinās strādāt visas to pašlaik veidojošās partijas un bez iekšlietu un ekonomikas ministra amatiem citu ministru maiņas vairs nenotiks, Tērauda akcentēja, ka, diemžēl situācijā, kad Kariņš ir pakļāvies Nacionālās apvienības (NA) šantāžai prasībā par nu jau bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju, nav zināms, kāda situācija koalīcijā būs nākotnē. Politiķe reizē uzsvēra, ka AP ir ieinteresēta stabilā valdības darbā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!