Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas vairākums ceturtdien, 22. decembrī, noraidīja partiju "Latvijas pirmajā vietā" un "Stabilitātei!" vairākkārt virzīto deklarāciju par 13. Saeimas un tās izveidotās valdības pieļautajām kļūdām un pārspīlējumiem, cīnoties ar Covid-19 infekcijas izplatību.

Opozīcijas partijas minēto deklarācijas projektu virzīja izskatīšanai Saeimā arī iepriekš, tomēr vairākums deputātu šo priekšlikumu noraidīja. Arī ceturtdien, 22. decembrī, 30 deputāti balsoja par minētās deklarācijas iekļaušanu parlamenta sēdes dienaskārtībā, bet 62 deputāti balsoja "pret".

Pirms balsojuma koalīcijas deputāte Ingrīda Circene (JV) pauda, ka "ar apbrīnojamu neatlaidību [deputāts Ainārs] Šlesers cīnās ar pagātni, atkārtoti virzot šo deklarācijas projektu". Viņa ironizējot piebilda – labi, ka Šlesers nevēršas tālākā pagātnē, kad 19. gadsimtā pilsoņi cīnījās pret zirgu tramvajiem, jo tie varētu sabradāt cilvēkus, kas tiem pagadās ceļā.

Politiķe uzsvēra, ka Covid-19 pandēmija aptvēra visu pasauli un 2022. gadā tā pierima. Tāpat Circene atgādināja, ka jau 2021. gadā 13. Saeima izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kas vērtēja valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pārvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!