Četriem pagājušajā nedēļā no vilciena Sanktpēterburga - Kaļiņingrada izlēkušajiem un nelikumīgi Latvijā iekļuvušajiem nacionālboļševikiem ceturtdien Daugavpilī piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, informē Daugavpils tiesas tiesnese Jana Zīle.
Viens no apcietinātajiem nacionālboļševikiem - Ņižņijnovgorodas organizācijas aktīvists Iļja Šamazovs, kas, lecot no vilciena, guva gūžas kaula lūzumu, - joprojām ārstējas Daugavpils centrālajā slimnīcā.

Arests piemērots arī maskaviešiem Mihailam Savinovam un Kirilam Begunam, kā arī Sergejam Geroņinam no Smoļenskas.

BNS jau ziņoja, ka naktī uz 15.novembri Latvijā, izlecot no vilciena Sanktpēterburga - Kaļiņingrada, Latvijas teritorijā nelikumīgi ieradās četri Krievijas nacionālboļševiki, lai "veiktu Latvijas teritorijā akciju ar nolūku diskreditēt Latvijas valsti".

Notikušais precīzi atbilda Krievijas Federālās drošības dienesta (FDD) nodotajam ziņojumam Latvijas varas iestādēm par ekstrēmistu plānotajām provokācijām, kurā viens no scenārijiem paredzēja viņu ierašanos Latvijā ar vilcienu Sanktpēterburga - Kaļiņingrada, izlecot no tā posmā Rēzekne - Daugavpils.

Sākotnēji aizturēts, lecot no vilciena traumu guvušais Šamazovs, pēc tam arī viņa trīs domubiedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!