Bijušais Ekonomikas policijas priekšnieka vietnieks Mihails Belkins, kuru Ziemeļu rajona tiesa pēc prokuratūras lūguma nolēma apcietināt, atrodas slimnīcā. Kā informēja advokāte Irina Voronova, Belkins slimnīcā atrodas vismaz no vakardienas un viņš ir ievietots intensīvās terapijas nodaļā. Voronova norādīja, ka prokurore ir informēta par šo faktu.
Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš teica, ka Belkinu slimnīcā uzrauga policijas darbinieki. Pagaidām ārsti apsūdzēto viņa veselības stāvokļa dēļ nav ļāvuši pārvietot uz ieslodzījuma vietu.

Augustā prokuratūra Belkinam uzrādīja apsūdzību par izspiešanu un draudiem izdarīt slepkavību. Kā drošības līdzeklis Belkinam sākotnēji tika piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, taču šonedēļ tiesa nolēma viņu apcietināt.

Krimināllieta ierosināta pagājušā gada sākumā Valsts policijas (VP) Izziņas pārvaldē. Tā tika sākta par Belkina it kā izteiktajiem nāves draudiem ASV pilsonim, Cilvēktiesību aizsardzības un likumdošanas ievērošanas organizācijas "Union of Councils" akreditētās pārstāvniecības Amerikas-Baltijas biroja direktoram Maiklam Avrutinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!