Apdrošināšanas AS "Baltijas Apdrošināšanas Nams" (BAN) izmaksājusi šogad lielāko apdrošināšanas atlīdzību – 800 000 latu, par tehnoloģisko iekārtu bojājumu SIA "Latelektro – Gulbene".
Apdrošināšanas kompānijas pārstāvji informēja, ka līgums ar "Latelektro – Gulbene" noslēgts, polisē paredzot īpašus nosacījumus par koģenerācijas stacijas iekārtu salūšanu.

Apdrošināšanas gadījuma notikumi, kā arī apstākļu noskaidrošana un ekspertīzes prasīja vairāk nekā gadu situācijas noskaidrošanai, tādēļ vienošanās par 800 tūkstošu latu atlīdzības izmaksu notika tikai šā gada martā.

"Latelektro – Gulbene" koģenerācijas stacijā pusotra mēneša laikā notika trīs apdrošināšanas gadījumi. Pirmais apdrošināšanas gadījums notika, lūstot klaņa atsvariem un savienojuma skrūvēm. Pēc divām nedēļām brīdī, kad vēl nav pabeigti motora remontdarbi, notika otrs apdrošināšanas gadījums otram motoram. Pēc mēneša pēc sešu stundu darbības notiek trešais apdrošināšanas gadījums, pilnībā tiek bojāts iepriekš saremontētais motors.

Tā kā notikumu secība un apdrošināšanas gadījumu virkne prasīja detalizētu analīzi par negadījumu iemesliem, tika veiktas vairākas ekspertīzes, skaidroja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji.

BAN arī līdz šim piederēja lielākās izmaksātās atlīdzības rekords. 2004.gadā BAN izmaksāja 1,8 miljonus latu lielu atlīdzību par apdrošināšanas gadījumu Rīgas 1.saldētavā, kuras teritorijā izcēlās ugunsgrēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!