Foto: F64
Lai pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) šoferi, dispečeri un citi darbinieki spētu sniegt profesionālu palīdzību cilvēkiem ar invaliditāti un personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām, kuri izmanto invalīdiem piemērotus minibusus, invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" eksperti ir uzsākuši uzņēmuma darbinieku apmācību.

Apmācības laikā RMS darbinieki iepazīstas ar dažādiem invaliditātes veidiem un invalīdu lietotajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem. Tāpat tiek gūts priekšstats par saskarsmi ar cilvēkiem, kuriem ir invaliditāte, kā arī izprasta tehnisko palīglīdzekļu nozīme un ergonomika.

Apmācības praktiskajā daļā tika iepazīti ratiņkrēslu veidi un pārvietošanās iespējas ar tiem, kā arī pareiza iekāpšana vai izkāpšana no minibusa.

"Darbinieku apmācības par tiesībām, iespējām un vajadzībām cilvēkiem ar invaliditāti un personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām ir viens no labās prakses piemēriem. Turklāt šādā veidā arī tiek realizētas tās normas, kas noteiktas ES regulās par autopārvadājumiem," uzsver apvienības Apeirons valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis.

Kopš februāra Rīgā pieprasītākajos minibusu maršrutos – 204. (Centrs – Jugla), 222. (Centrālā stacija–Lidosta), 246. (Centrs–Bolderāja), 263. (Mežciems–Šampēteris), 270. (Imanta–Pļavnieki), 271. (P. Stradiņa slimnīca–slimnīca Linezers) un 280. (Autoosta–Purvciems) kursē 15 minibusi, kuros ir ratiņkrēsliem piemērota vieta un traps, kas atvieglo iekļūšanu transportlīdzeklī.

Zvanot uz informatīvo tālruni 66907787, ir iespējams noskaidrot precīzu cilvēkiem ar invaliditāti piemēroto maršruta minibusu kustības grafiku nākamajā dienā.

Rīgas mikroautobusu satiksmes minibusos tiesības braukt bez maksas ir personām, kurām noteikta 1. vai 2. invaliditātes grupa, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un personai, kas pavada personu, kurai noteikta 1. invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!