Foto: Publicitātes foto

Latgales apgabaltiesa šonedēļ lēma pilnībā noraidīt bijušās Dailes teātra aktrises Sarmītes Rubules prasību par viņas atjaunošanu darbā, kā arī morālā kaitējuma piedziņu, skaidroja tiesā.

Apelācijas instances tiesas spriedums ir pretējs pirmās instances tiesas spriedumam. Iepriekš Daugavpils tiesa lēma aktrises prasību apmierināt daļēji. Proti, daļēji tika apmierināta Rubules prasība pret Dailes teātra uzteikuma atzīšanu par prettiesisku un spēkā neesošu, kā arī par Rubules atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas piedziņu par darba piespiedu kavējumu, par atšķirīgas attieksmes konstatēšanu un morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Tiesa atzina par spēkā neesošu Dailes teātra pērnā gada 5.augusta uzteikumu un 2020.gada 1.septembra uzteikuma pagarinājumu darba līgumam, kas noslēgts ar aktrisi 2005.gada 20.jūnijā.

Tiesa nosprieda atjaunot Rubuli darbā par aktrisi Dailes teātrī. No Dailes teātra nospriests piedzīt par labu aktrisei atlīdzību par darba piespiedu kavējumu 7761 eiro apmērā, kā arī morālo kaitējumu 1000 eiro apmērā. Vienlaikus tiesa noraidīja prasību daļā par morālā kaitējumu 4000 eiro piedziņu.

Teātris pirmās instances spriedumu pārsūdzēja.

Tagad aktrisei ir iespēja pārsūdzēt apelācijas tiesas spriedumu Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar Zāli, Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest.

Žagars pērn preses konferencē par teātra jauno sezonu minēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personāla sastāvā, uzsverot, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!