Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja nākamajā sēdē izskatīs jautājumu par ielu apgaismojuma investīciju projektu 2007.gadam, kam iesniegts priekšlikums par 3,68 miljoniem latu, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Balstoties uz Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" aprēķiniem, Satiksmes departaments ir iesniedzis komitejā priekšlikumu investīciju programmai kopsummā par 3,68 miljoniem latu, no kuriem gandrīz 2,749 miljoni latu paredzēti esošās ielu apgaismojuma sistēmas kapitālajam remontam, bet vairāk nekā 931 tūkstotis latu – jauna apgaismojuma projektēšanai un izbūvei sešās pašlaik neapgaismotās ielās un ielu posmos

Jaunu apgaismojuma sistēmu paredzēts izveidot Jaunciema gatvē (no Traktora ielas līdz Jaunciema 1. šķērslīnijai un no 10. šķērslīnijas līdz Juglas kanālam), Maskavas ielā (no ēkas Nr. 460 līdz Taisnai ielai) un Maskavas ielā līdz pilsētas robežai, Krustpils ielā (no Rencēnu ielas līdz Maskavas ielai), Granīta ielā un Kaivas ielā.

Vairākās ielās, ielu posmos un objektos – Vienības gatves posmā no Graudu ielas līdz Ģimnastikas ielai, Visbijas prospekta posmā no Inčukalna ielas līdz Kokneses prospektam, Mazās Nometņu ielas posmā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai, Struktoru ielā, Lidoņu ielas posmā no Buļļu ielas līdz Baltajai ielai, Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz Slāvu ielai, Siguldas prospekta posmā no Inčukalna ielas līdz Kokneses prospektam, kā arī uz Salu tilta un Esplanādes parkā – ierosināts veikt apgaismojuma rekonstrukciju.

Papildus tam Satiksmes departaments lūdz piešķirt no Pilsētas attīstības fonda gandrīz 29 tūkstošus latu, lai īstenotu pilotprojektu, kurš paredz Salu tilta Krasta ielas rotācijas piebrauktuvēs uzstādīt divus apgaismošanas mastus.

Rīgas ielu apgaismojuma sistēma ir novecojusi, 187 ielās apgaismojuma nav vispār, bet daudzviet apgaismojuma sistēma ir avārijas stāvoklī vai arī neatbilst enerģijas taupīšanas kritērijiem, informēja domes pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!