Foto: LETA

Apgalvojumam, ka Covid-19 pandēmija neeksistē, piekrīt 13% sabiedrības locekļu, bet pārējie nepiekrīt, secināts pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā.

Pētījumu centrs SKDS no 19. oktobra līdz 7. novembrim ar telefoniski aptaujāja 1003 respondentus vecumā no 15 gadiem, lai noskaidrotu sabiedrības attieksmi pret Covid-19 pandēmiju un valdības rīcību tās ierobežošanā.

Aptaujā respondenti tika aicināti novērtē savu attieksmi pret dažādiem apgalvojumiem par Covid-19. Tostarp 41% piekritis apgalvojumam, ka "šī slimība nav tik bīstama kā mēris vai spāņu gripa", 33% piekrita apgalvojumam, ka "saslimstības un mirstības rādītāji ir uzpūsti", un 29% piekrituši paustajam, ka "cilvēkiem ar spēcīgu imunitāti šī slimība nav bīstama".

Retāk tika atbalstīti tādi apgalvojumi kā, piemēram, tā ir "parasta apaukstēšanās slimība" – šādi uzskata 15%, bet neuzskata 64% respondentu. Apgalvojumam "vakcinēšanās ir bīstamāka par saslimšanu ar Covid-19" piekrīt 13%, bet nepiekrīt 78%.

Apgalvojumam "šī slimība ir bīstama tikai veciem cilvēkiem" piekrīt 13%, bet nepiekrīt 85% aptaujāto, savukārt apgalvojumam "pandēmija neeksistē" piekrīt 13%, bet tam nepiekrīt – 83% aptaujāto.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī veikti 11 646 Covid-19 testi, reģistrēts 931 jauns saslimšanas gadījums, bet 24 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!