Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdien pulksten 14.26 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Smārdes pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas bija apgāzies traktora miglotājs. Avārijas rezultātā grāvī noplūda apmēram 200 litri traktora pārvadātās vielas, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Lai novērstu vielas tālāku noplūdi, glābēji grāvja abos galos izveidoja zemes apvaļņojumu. Pēc tam sadarbībā ar traktora īpašnieku un Valsts vides dienestu tika savākta noplūdusī viela. Ugunsdzēsēji arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Glābšanas darbi noslēdzās pēc divām stundām.

Ceturtdienas vakarā glābēji steidzās uz Ropažu ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī un kāpņu telpā, nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ, radies spēcīgs sadūmojums. Viens cilvēks nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji izvēdināja telpas un pulksten 22 darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Ķoņu pagastu, kur vienstāva mūra ēkā ar izbūvētu koka mansardu dega pirmajā stāvā esošā pirts un palīgtelpas, mansarda telpu ārējā siena, kā arī jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Notikuma vietā NMPD mediķu palīdzība bija nepieciešama ugunsdzēsējam, kurš tika nogādāts slimnīcā. Notikuma vietā strādāja arī Naukšēnu pašvaldības ugunsdzēsēju formējums.

Glābēji steidzās arī uz Ganību dambi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu ražošanas ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā dega elektrības sadales skapis. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un no ēkas evakuējās deviņi cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī saņemts izsaukums uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji no automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja divus cilvēkus, kuriem NMPD mediķi konstatēja nāvi. Vēl viens cilvēks ar nestuvju palīdzību nogādāts mediķu transportlīdzeklī. Automašīnām atvienotas akumulatoru klemmes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

Ceturtdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Silmalas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Arī šajā avārijā VUGD no automašīnas atbrīvoja tur iespiestu cilvēku.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, skaidu loksne, krēsls, siena ruļļi, vieglā automašīna, pirts, dārza māja, saimniecības ēka un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 54 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!