Demisionējušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) veselības nozarē nav izdarījis neko labu, piektdien intervijā LTV teica Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vadītājs Pēteris Apinis.

"Belēvičs izdarījis ļaunus darbus un ļoti daudz sagrāva Latvijas veselības aprūpi," viņš uzsvēra, piebilstot, ka ministrs bijis nekonsekvents un dažādos amatos iecēlis sev tīkamus cilvēkus.

Belēviča daži labie darbi bijuši kā nejaušības to darbu vidū, ko viņš darījis farmācijas biznesa lobēšanai, atzina Apinis.

Vērtējot to, ka saistībā ar Belēvičam sniegtajiem pakalpojumiem Austrumu slimnīcā no amata varētu atbrīvot trīs cilvēkus – valdes priekšsēdētāju Anitu Slokenbergu, valdes locekli Viesturu Boku un Latvijas Onkoloģijas centra galveno ārstu Viesturu Krūmiņu, Apinis teica: "Tas tikai parāda to, ka viņš [Belēvičs] ir draņķis, tāds viņš ir bijis visu savu mūžu" un pauda cerību, ka šie cilvēki amatus tomēr saglabās.

Komentējot to, ka ārsti nav no Belēviča prasījuši samaksu, Apinis uzsvēra, ka ministrs medicīnā izvērsis teroru: "Visi no viņa baidījās".

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Belēvičs piektdien premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu. Premjers ministra demisiju ir pieņēmis.

Belēvičs atzina, ka maija beigās izmantojis Latvijas Onkoloģijas centra pakalpojumus, ko iepriekš viņš noliedza. Vienlaikus demisionējušais ministrs uzsvēra, ka nav izmantojis valsts apmaksātus pakalpojumus, bet nav arī maksājis pats, jo ārsti samaksu nav prasījuši.

"Mazi meli velk līdzi lielus melus, un vēl lielākus melus, tāpēc es demisionēju," sacīja Belēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!