Savienības "Latvijas ceļš" (LC) biedrs Pēteris Apinis uzskata, ka ir daudz nezināmā saistībā ar informācijas noplūdi tā dēvētajā "skrejlapu lietā". Sarunā ar aģentūru LETA Apinis sacīja, ka pašlaik viņš nevarot atklāt izmeklēšanas laikā sniegto liecību saturu.
Pēc Apiņa teiktā, policija grāmatu apgādā SIA "Nacionālais medicīnas apgāds" atsavinātos datoros neatrada neko, kas būtu saistīts ar Tautas partiju (TP) nomelnojošu skrejlapu lietu.

Apinis nevarēja komentēt viņa iespējamo izslēgšanu no savienības "Latvijas ceļš", jo tikko atgriezies no Vācijas.

Jau ziņots, ka uz sarunām nākamajā valdes sēdē Apini gaida LC valde. Ja Apinis neieradīsies, valde patur tiesības viņu no LC izslēgt. Valdes sēde, kurā nolemts uzklausīt Apini, paredzēta 14.oktobrī plkst.18.

Kā ziņots, pagaidām nav noskaidrota Apiņa saistība ar pirms vēlēšanām notikušo politisko skandālu pēc atklātībā nākušās informācijas par TP nomelnojošo materiālu izgatavošanu.

Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja darbinieki ceturtdien lūdza prokuratūru sākt kriminālvajāšanu lietā par TP nomelnojošu skrejlapu izgatavošanu un izplatīšanu priekšvēlēšanu laikā.

Kriminālvajāšanu policija lūgusi sākt Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļu.

Savukārt atsaucoties uz neoficiālu informāciju, Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" otrdien ziņoja, ka savienības LC deputāts Apinis daļēji ir atzinis savu saistību ar tā dēvēto "skrejlapu lietu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!