Foto: F64

Ir atlikušas tikai 15 dienas līdz 1. aprīlim, kad Latvijā teorētiski būtu jāsāk strādāt masveida vakcinācijas pret Covid-19 centriem, ko jākoordinē nu jau reorganizējamajam Vakcinācijas projekta birojam. Šis tiek dēvēts par gadsimta loģistikas projektu, jo aprīļa sākumā plānots vakcinēt 80 000 cilvēku, bet mēneša vidū – ap 120 000 cilvēku. Pagājušajā nedēļā Veselības ministrija nāca klajā ar potenciālo iestāžu sarakstu, kurās šie centri varētu atrasties. Kā liecina portāla "Delfi" noskaidrotais – pašas iestādes par to, kā to telpās praktiski varētu notikt vakcinācija, nezina neko.

Vakcinācija plānota gan skolās, gan kultūras un sporta iestādēs, kas būtu ātri jāpielāgo medicīnas pakalpojuma sniegšanai. Piemēram, skaidrs, ka būs nepieciešama īpaša dezinfekcija, arī medicīnisko atkritumu glabāšana un utilizēšana, kam iestādes pašlaik nav gatavas. Tāpat arī personāls šajās iestādēs pārsvarā vēl nav vakcinēts.

"Delfi" apkopotā informācija liecina, ka arī daļā no pagājušajā nedēļā nosauktajām iestādēm, vakcinācijas centri tomēr netiks ierīkoti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!