Apkures sezona Rīgā šobrīd ir uzsākta vairāk nekā 5 000 māju, kas ir vairāk nekā 60% no kopējā uzņēmuma "Rīgas siltums" (RS) abonentu skaita. No aptuveni 7 400 abonentu pievienoti vairāk nekā 5 000, kas ir apmēram 67%. Apkure pieslēgta visiem 3 000 namu pārvalžu ēku, skolu, bērnudārzu un ārstniecības iestāžu.
Iepriekšējās sezonas parādu vai kārtējo parādu dēļ pagaidām nav pievienotas vairākas kooperatīvu mājas un privātīpašnieki. Apkurei nav pievienoti arī tie nami, kuru pārvaldnieki vai īpašnieki nav lūguši uzņēmumu uzsākt apkures sezonu.

RS informācijas daļas vadītājs Andris Sproģis apgalvoja, ka uzņēmums ir gatavs pieslēgt siltumu atsevišķām mājām un kāpņu telpām, ja to iedzīvotājiem nav parādu. Par to ar uzņēmumu jāvienojas kooperatīva vadībai.

Šogad tāpat kā citus gadus netika uzsākta vienota apkures sezona Rīgas dzīvokļos. Apkures sezonu sāk, izskatot individuālos iesniegumus un norēķinus par siltumu, kuru iesniegšanas termiņš bija 2.oktobris. RS plāno visus iesniegumus par apkures sezonas uzsākšanu izskatīt līdz 1.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!