Foto: LETA
Svētdienas, 27. novembra, rītā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Latgalē un vietām Vidzemē, liecina VAS Latvijas Valsts ceļi informācija.

Apledojušos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no plkst. 4.40 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 76 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti šādos ceļa posmos: Siguldas virzienā no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam; Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Stalbei un no Valmieras līdz Strenčiem; Daugavpils virzienā no Lielvārdes līdz Pāterniekiem kā arī uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļa; Terehovas un Medumu virzienā visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā brīžiem nokrišņi, pievakarē rietumu un centrālajos rajonos intensīva snigšana.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!