Foto: DELFI
Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ceturtdienas rītā vietām apgrūtināja apledojums, informēja Latvijas Valsts ceļi.

Rīgas apkārtnē bija apgrūtināti braukšanas apstākļi uz apvedceļiem Baltezers – Saulkalne un Salaspils – Babīte. Ainažu virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Berģi – Bīriņu pagrieziens.

Apledojums apgrūtināja braukšanu arī Siguldas virzienā posmā Rīga – Vangaži, Daugavpils virzienā posmā Rīga – Ogre, Bauskas virzienā posmā Rīga – Iecava, Jelgavas virzienā visā ceļa posma garumā.

Liepājas virzienā bija apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Rīga – Apšupes krustojums, Ventspils virzienā posmā Rīga – Kūdra.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Jelgavas, Ogres, Rīgas, Dobeles, Talsu un Tukuma apkaimēs. Tur autoceļi vietām apledo.

Pēc pulksten 8 braukšanas apstākļi pa valsts galvenās un reģionālās nozīmes autoceļiem visā valsts teritorijā jau bija apmierinoši. Autoceļi, kur tas bija nepieciešams, ir nokaisīti ar pretapledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem daudzviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Pašreiz uz brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību. Bīstamos ceļa posmus (krustojumus, pagriezienus, kāpumus) apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!