Foto: Valsts policija
Pirmdienas rītā lielākajā daļā Latvijas teritorija apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Tūjai, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Raunas pagastam un no Smiltenes pagasta Līdz Veclaicenei, kā arī uz Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem.

Tāpat apledojuši ir Rīgas apvedceļi (A4 un A5) visa maršruta garumā, Daugavpils šoseja posmā no Rīgas līdz Lielvārdei, Bauskas šoseja posmā Rīga – Ķekava un Iecava – Grenctāle. Jelgavas šoseja posmā no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šoseja posmā Rīga – Kalnciems un Apšupes krustojums un Annenieki, Ventspils šoseja posmā Rīga- Priedaine un Usma – Ventspils.

Apledojums izvedojies arī uz Rēzeknes šosejas posmā no Ludzas līdz Terehovai, Grebņeva-Medumi šosejas posmā Rēzekne – Špoģi, kā arū uz autoceļiem Talsi – Strazde – Kuldīga, Gulbene – Rēzekne, Madona – Gulbene.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Balvu,Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, , Limbažu, Madonas, Ogres, Talsu,Tukuma, Valmieras, un Ventspils apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 127 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!