Foto: F64

Trešdien vietām Kurzemē, Zemgalē un Latgalē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portāls "Defi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 36 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Daugavpils šosejas (A6) no Lielvārdes līdz Nīcgalei, uz Bauskas šosejas (A7) no Iecavas līdz Grenstālei, Liepājas šosejas (A9) no Kalnciems līdz Anneniekiem, Ventspils šosejas (A10) Kūdra-Ventspils visa maršruta garumā, Rēzeknes šosejas (A12) no Jēkabpils līdz Varakļāniem, Grebņevas – Medumu (A13) posmā no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Jelgavas šosejas (A8) no Jelgavas līdz Meitenei.

Reģionālie autoceļi apledo un vietām sniegoti Aizkraukles, Bauskas, Jēkabpils, Ogres, Talsu, Tukuma, Ventspils, Jelgavas apkārtnē.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!