Latvijā patlaban vidējā diennakts temperatūra ir plus 20, 6 grādi un tas atbilst gaisa temperatūrai jūlija vidū, turklāt par 13 grādiem pārsniedz normu, otrdien intervijā Latvijas radio stāstīja sinoptiķe Rasma Kleinberga.
Pēc viņas vārdiem, pat Eiropas dienvidos patlaban esot krietni vēsāks, vidējā diennakts temperatūra ir plus 16 - 22 grādi.

Tomēr karstais gaiss jau atkāpjas uz dienvidaustrumiem un rīt Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs ziemeļu vēju un aukstāku laiku. Nokrišņu šonedēļ gandrīz nebūs, lielākoties spīdēs saule, bet nedēļas beigās gaisa temperatūra naktīs samazināsies līdz 0, +5 grādiem. Naktīs ziemeļu pusē pat var būt salnas, kad temperatūras stabiņš noslīdēs līdz -2, -5 grādiem. Dienā gaisa temperatūra būs +13, +18 grādu.

BNS jau ziņoja, ka svētdien Rīgā gaisa termometra stabiņš sasniedza +27 grādus pēc Celsija, kas ir augstākā gaisa temperatūra līdz šim reģistrētajos mērījumos un pārsniegusi 1996.gadā reģistrēto aprīļa karstuma rekordu - 26,5 grādus.

Pagājušonedēļ Latvijā bija aprīlim netradicionāli karsts un termometra stabiņš vairākas dienas pēc kārtas pakāpās līdz attiecīgās dienas karstuma rekordu atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!