Foto: LETA
Šā gada 1. aprīlī darbu sāks Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra, kuras mērķi būs ārvalstu investīciju piesaiste galvaspilsētai, tās starptautiska popularizēšana un tūrisma attīstība, ceturtdien, 18. martā lēma Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Gala lēmums par aģentūras izveidi vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

"Rūpīgs darbs investīciju piesaistē, kā arī ieinteresēta sadarbība un pretimnākšana jau esošajiem investoriem – bez tā mūsdienās vairs nav iedomājama sekmīga pilsētu attīstība globālās konkurences apstākļos," jaunās aģentūras izveidi komentē Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Par šādas aģentūras izveidi bija zināms jau pagājušā gada oktobrī, kad tika pieņemts lēmums likvidēt līdz šim esošo Rīgas Tūrisma attīstības biroju (RTAB).

Līdz šim uzdevumi tūrisma, zīmolvedības un investīciju piesaistes jomā pašvaldībā bija deleģēti dažādām iestādēm – Rīgas domes Ārlietu pārvaldei, Pilsētas attīstības departamentam un RTAB. Tādēļ lemts, ka lietderīgi šo uzdevumu veikšanu apvienot, izpildi nododot vienai konkrētai struktūrai, jo tādā veidā tiek lietderīgāk izmantoti administratīvie un finanšu resursi, kā arī nodrošināta augstāka efektivitāte uzdevumu izpildē, izvairoties no iespējama kompetenču pārklāšanās riska.

Jaunā iestāde veidota kā aģentūra, jo šī juridiskā forma nodrošina caurspīdīgāku un saprotamāku lēmumu pieņemšanu un projektu īstenošanu. Uz Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktora amatu tiks izsludināts atklāts konkurss.

Komitejas deputāti arī apstiprināja jaunās struktūrvienības nolikumu, kas paredz, ka aģentūra darbosies Rīgas domes priekšsēdētāja pakļautībā.

Jau vēstīts, ka RTAB valdes sēdē 10. decembrī tika nolemts sākt nodibinājuma likvidāciju, lai uz tā bāzes veidotu jaunu investīciju piesaistes aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!