Tautas saskaņas partijas (TSP) Rīgas domes deputāts Sergejs Dolgopolovs apšauba Rīgas izpilddirektora Andra Grīnberga objektivitāti, lemjot par atļauju došanu masu pasākumu rīkošanai.
Dolgopolovs arī uzskata, ka Rīgas izpilddirektoram vispār nevajadzētu vienpersoniski lemt, atļaut vai liegt rīkot pilsētā masu pasākumus.

Deputāts trešdien preses konferencē Rīgas domē minēja vairākus piemērus, kas, viņaprāt, liecina par Grīnberga neobjektivitāti. Dolgopolovs uzskata, ka bieži pasākumu rīkošana tiek liegta tikai tāpēc, ka pasākuma iniciatori ir kreiso politisko partiju un organizāciju pārstāvji un atbalstītāji.

Grīnberga rīcību TSP domnieks raksturoja kā "dubultstandartu praksi un melus".

"Varbūt Grīnbegra kungs nav tas, kuram vajadzētu uzticēt šādu jautājumu risināšanu," sacīja Dolgopolovs. Viņš domā, ka, iespējams, par masu pasākumu rīkošanu vajadzētu lemt kādai komisijai.

Deputāts uzskata, ka nebija pieļaujama leģionāru gājiena rīkošana 16.martā, jo pasākums apdraudēja valsts drošību un nodarīja kaitējumu Latvijas tēlam ārvalstīs. Domnieks minēja arī gadījumu, kad pagājušajā gadā tika liegts pie Raiņa pieminekļa rīkot pasākumu, kas bija veltīts dzejnieka Aleksandra Puškina piemiņai.

Pēc Dolgopolova vārdiem, arī tiesa atzina, ka pasākuma aizliegšana bijusi nelikumīga.

TSP pārstāvis uzskata, ka pēc iespējas ātrāk būtu jāizstrādā noteikumi par vietām, kur Rīgā drīkst un kur ir liegts rīkot masu pasākumus un sodu par to neievērošanu. Viņš atgādināja, ka jau pagājušajā gadā Rīgas domes valde uzdeva izpilddirektoram sagatavot šādu dokumentu, tomēr līdz šim tas nav izdarīts.

Grīnbergs to pamatojis ar faktu, ka no dažādām institūcijām saņemti ļoti pretrunīgi priekšlikumi par vietām, kur aizliegt rīkot masu pasākumus, klāstīja TSP domnieks. Turklāt šie noteikumi attiektos uz visiem, nevis tikai "rubikiešiem un jurkāniešiem", uzsvēra deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!