Valdība otrdien Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) rektora amatā apstiprināja pulkvežletnantu Juri Maklakovu. Maklakovs dzimis 1964.gadā Ludzas rajonā. Viņš ieguvis izglītību Kaļiņingradas kara aviācijas tehniskajā skolā un pēc tam - Maskavas kara aviācijas inženieru akadēmijā.
Pirms rektora amata Maklakovs bijis inženieris programmists un pasniedzējs NAA un kopš 1997.gada - prorektors mācību darbā. Maklakovu iecelt amatā ieteicis aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kurš ieteikuma vēstulē norāda, ka Maklakovs, strādājot NAA, "parādījis savu augsto profesionālo sagatavotību". Liels darbs veikts mācību plānu sagatavošanā un sistematizēšanā, viņš protot organizēt savu padoto darbu.

Maklakovs ir militāri sagatavots, pārzina aizsardzības spēku militāro reglamentu prasības, esot pret padotajiem stingrs, prasīgs un taisnīgs, vēsta ministrs. Iepriekšējo akadēmijas rektoru Ilmāru Vīksni atlaida no darba pēc dizentērijas uzliesmojuma akadēmijā, kad viņš, formāli skaidrojot likumu, no akadēmijas atbrīvoja trīs kadetus, kuriem pēc slimības radās komplikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!